Vårt mål:

Den mest användarvänliga handspritsautomaten på marknaden


Vårt uppdrag var att ta fram den mest användarvänliga handspritsautomaten på marknaden för att öka användningen av handsprit.

Vi bestämde att göra allt rätt från början, närmare bestämt att låta de som ska använda den bestämma vilken typ av handspritsautomat vi ska börja erbjuda våra kunder.

Vi lyssnade på framtida användare för att få en så användarvänlig produkt som möjligt. Längst ner på sidan kan du läsa mer ingående fakta om undersökningen. Det hade varit lätt att bara välja en variant från en fabrik och importera den. Men icke.

Det var dags att nörda ner oss!

Finns det en marknad?

1. Finns det ens en marknad för handspritsautomater?


Det vanligaste var en pumpflaska med handsprit på ett barbord. På i stort sett alla ställen såg det så tillfälligt ut. Vi ville stämma av så vi gick ut och testade. Med oss hade vi ett barbord med en pumpflaska med handsprit samt en beröringsfri handspritsautomat på golvstativ. Resultatet visade att det finns ett behov. Folk vill inte ha en pumpflaska med handsprit på ett bord! Man vill inte röra något får att behöva desinficera händerna.

1. Finns det ens en marknad för handspritsautomater?

Vilken typ ska det vara?

2. Utförandet av handspritsautomaten


Det förekommer två vanliga varianter av handspritsautomater. En med dispenser som är utanpåliggande och en med inbyggd dispenser. Vi kontaktade några fabriker och beställde hem en av varje. Här visste vi inte riktigt vad utfallet kunde tänkas bli. Resultatet visade att den mest användbara var en med utanpåliggande dispenser. Den med inbyggd dispenser hade ett litet motstånd om att det kan vara läskigt att stoppa in händerna. Även att den såg ut som en papperskorg var en vanlig kommentar.

Utanpåliggande dispenser ska det vara!

2. Utförandet av handspritsautomaten

GEL VS SPRAY

3. Ska det vara gel eller spray?


Nu visste vi att det skulle vara en utanpåliggande dispenser så folk vet vad det handlar om. Inga tveksamheter, ingen rädsla för att stoppa in händerna någonstans samt att det inte behöver förtydligas med skyltar och dekaler för att klargöra så det tex inte är en papperskorg.

För att optimera dispensern behöver vi veta om det ska vara handspritsgel där man får en droppe i handen eller handsprit i flytande form som sprayas. Vi tog med en av varje ut och hörde med folket. Majoriteten uppskattade mest att få en “dusch” med handsprit på handen.

3. Ska det vara gel eller spray?

Färg på dispensern

4. Färg på dispensern


För att kunna ta fram en standardvariant behöver vi välja en färg på dispensern som utgångsläge. Här tog vi med bilder på dispensrar i olika färger och frågade folket vilken de gillade mest. Vit var mest tilltalande.

Nu har vi kommit fram till att det finns en marknad för beröringsfria handspritsautomater. Även att den ska vara utanpåliggande, den ska ha sprayfunktion samt att den ska vara vit. Nu hade vi underlag för att ta fram en dispenser som kan monteras på vägg. Men vi ville även kunna erbjuda ett golvstativ så nu fick vi luska lite i det här.

4. Färg på dispensern

Färg på golvstativet

5. Val av färg på golvstativet


Vi vet att vit dispenser var mest tilltalande. Nu fick vi placera vit dispenser på golvstativ i olika färger. Detta för att hitta en tilltalande standardmodell.

Dominerande var mörk färg med majoritet på mörkgrå.

5. Val av färg på golvstativet

Vilken höjd

6. Vilken höjd på golvstativet?


För att hitta en optimal höjd som passar de allra flesta hade vi bett fabriken i Gnosjö att tillverka några i olika höjder. Vi tog med dessa ut från vårt kontor och bad folk att testa.

Majoriteten sa sitt. Runt 160 cm ska totala höjden vara där dispensern då placeras i mitten av plattan som ger en höjd på ca 120cm där händerna desinficeras.

6. Vilken höjd på golvstativet?

Vikt

7. Vilken vikt ska vi ha på golvstativet?


Vi ville optimera den även för kunderna som kan tänkas ha den på sina arbetsplatser. Vilken är optimal vikt på golvstativet? Tanken är stationär men ändå mobil. Vi lät folk testa golvstativ i olika vikt som vi hade tillverkat där de fick bära, försöka välta och flytta.

Majoriteten sa sitt, valet föll på 8 kg.

7. Vilken vikt ska vi ha på golvstativet?

Vi har en produkt!

BOOM👊 Vi har en produkt redo!


Efter sammanställning av data, optimering, många samtal med fabriken som tillverkar dispensern samt skytteltrafik till fabriken i Gnosjö som tillverkar golvstativet hade vi en produkt redo.

Resultatet av den mest användbara handspritsautomaten när folket fick bestämma ser ni nedan.

BOOM👊 Vi har en produkt redo!

Hör av er till oss

Frågor om Handsy?


Hör av er till oss så kontaktar vi er.

👇👇👇

Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort.

Handsy passar utmärkt till:

Affärer, arenor, barer, bensinstationer, biografer, flygplatser, gym, hotell, kliniker, kontor, kontorshotell, lekland, mässhallar, nattklubbar, restauranger, skolor och universitet.

Vill ni också ha en Handsy? Kontakta oss.


Hur gick undersökningen till?


Undersökningen baseras på totalt 350 personer vid olika tillfällen. Vid bestämde att 50 personer fick vara med och svara på varje del.

1. Finns det ens en marknad för handspritsautomater?

Plats: Kungstorget, Göteborg. 2020.05.04 (måndag) – 50st personer intervjuade. 47st föredrar handspritsautomat, jämfört med 3st som föredrar pumpflaska.

2. Utförandet av handspritsautomaten

Plats: Allum köpcenter, Partille, Göteborg. 2020.05.15 (fredag) – 50st personer intervjuade. 35st föredrar utanpåliggande och 15 inbyggd.

3. Ska det vara gel eller spray?

Plats: Frölunda köpcenter, Göteborg. 2020.05.19 (tisdag) – 50st personer intervjuade. 16 st föredrar gel och 34st föredrar spray.

4. Färg på dispensern

Plats: 5:ans köpcenter, Nordstan, Göteborg. 2020.05.22 (fredag) – 50st personer intervjuade. 12st svart, 18st vit, 8st grå, 3st röd, 4st grön, 3st blå, 2st gul.

5. Val av färg på golvstativet

Plats: 5:ans köpcenter, Nordstan, Göteborg. 2020.05.25 (måndag) – 50st personer intervjuade. 14st svart, 11st vit, 17st grå, 3st röd, 1st grön, 2st blå, 2st gul.

6. Vilken höjd på golvstativet?

Plats: Kungstorget, Göteborg. 2020.05.26 (tisdag) – 50st personer intervjuade. Antal svarade: 5st 120cm, 14st 140cm, 21st 160cm och 10st 180cm.

7. Vilken vikt ska vi ha på golvstativet?

Plats: Kungstorget, Göteborg. 2020.05.27 (onsdag) – 50st personer intervjuade. 4st 4kg, 15st 6kg, 18st 8kg, 13st 10kg.